Devin Townsend on ollut viimeiset neljä vuotta aktiivinen suomenkiertäjä. Onhan mies rantaunut tänne vuodesta 2010 lähtien joka vuosi. Miehellä näyttää riittävän maassamme vientiä, sillä edeltävänä iltana mies oli soittanut yhtyeineen Tampereen Pakkahuoneella. Nyt Suomi oli Pohjoismaiden-kiertueen viimeinen etappi ennen seuraavan Ziltoid-levyn tekemistä, ja uuden Casualties of Cool -projektin julkaisua.

Illan lämmittelijäyhtye, norjalainen Insense, jäi aikataulullisista syistä näkemättä. Perinteiseen tapaan Townsend pyöritti ennen keikan alkua taustalla "hauskoja" videopätkiä ja erilaisia kuvamuokkauksia.

Iltaa varten oli koottu varsin kattava läpileikkaus miehen soolotuotannosta. Kuudesta ensimmäisestä kappaleesta neljä olivat sen alkupäästä, eivätkä Deadhead tai By Your Command ole myöskään niiltä miehen tuoreimmilta levyiltä.

Vastapainoisesti loppusetti vietettiin Project-levyjen parissa. Poikkeuksena voidaan pitää Kingdomia, vaikka se äänitettiin 1½ vuotta sitten uudelleen Epicloud-albumille, mutta julkaistiin alunperin hämärän peittoon jääneellä Physicist-levyllä (2000)

Puolivälissä kuultu monimutkainen Planet of the Apes oli hienoinen lopahdus. Progressiivisuutensa vuoksi se ei oikein toiminut livetilanteessa. Sitä seuranneet Numbered! ja Supercrush! ovat molemmat taas erinomaisia kappaleita, mutta ne on soitettu neljän vuoden aikana niin useasti, että tällä kertaa molemmat saivat lähinnä haukottelemaan.

Kingdom, Juular ja More! palauttivat setin kuitenkin raiteilleen, ja encorena kuultu Life nosti illan kokonaisuudessaan plussan puolelle. Vain varsinaisen setin päätöskappale, Grace, jäi väliinputoajaksi.

Valitettavasti yhtye kärsi läpi konsertin epäselvistä soundeista. Varsinkin monimutkaisemmat kappaleet, kuten Planet of the Apes, menivät puuroisuuden vuoksi reisille. Pahimmillaan biiseistä ei saanut mitään selvää.

Tiivistettynä Devin Townsend ei tarjonnut perjantai-illan yleisölleen mitään uutta. Setissä oli vieläkin niitä ohjelmanumeroita, joita on kuultu esimerkiksi siitä ensimmäisestä Tuskan tuplavierailusta lähtien. Vaikka edellisestä kerrasta oli jo miltei kaksi vuotta aikaa, tuntui siltä, että sama artisti on tullut nähtyä liian monta kertaa.

Jossain muinaisessa television listaohjelmassa musavideot, jotka olivat pitäneet tarpeeksi kauan piikkipaikkaa, päästettiin "listataivaaseen". Townsend voisi tehdä saman joillekin kappaleilleen.

Toivottavasti seuraavaksi kerraksi setti on kokenut täysremontin.

Devin Townsend Projectin setti:

1. Seventh Wave
2. War
3. Regulator
4. By Your Command
5. Deadhead
6. Bad Devil
7. Planet of the Apes
8. Numbered!
9. Supercrush!
10. Kingdom
11. Juular
12. More!
13. Grace
Encore:
14. Life