Stam1na on ollut takuuvarma livebändi. Oli esiintymismiljöö sitten kesäfestivaalien päälava tai tai pienemän klubin lauteet, ei yhtyeeltä ole vielä todistanut huonoa tai edes keskinkertaista keikkaa.

Helmikuun alussa julkaistu uusi SLK-albumi toi kuitenkin pienen pelon puseroon. Runsaan tehokuuntelun jälkeenkäänn levyn materiaali ei tuntunut toimivan parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt livetilanteessa kuultaisiin, onko uusista kappaleissa potentiaalia parempaan-

Lämmittelijänä toimi Cherry & The Vipers. Se Kirsi Ylijoen ja Eicca Toppisen bändi. Yhtyeen tyyli on suoraviivaista rockia, jossa on toisinaan vivahdus punkkia. Yhtye veti keikansa läpi hyvällä energialla, ja loppupuolella kuultiin vielä kaksi lainakappaletta, Irwin Goodmanin Haistakaa paska koko valtiovalta ja Motörheadin Ace of Spades. Shown varasti kuitenkin yhtyeen ilmiömäinen kitaristi, Samu Leminen.

Stam1nan aloitusta saatiin odottaa pitkälle yli varttitunnin ilmoitetusta. Mutta sitten, kun soitto viimein alkoi, tapahtui.

Jo avauskappale, Rautasorkka, muutti lavan edustan ja miksauskopin välille sijoittuneen yleisön massaksi, joka velloi puolelta toiselta. Vimmainen moshpit ei seestynyt edes verkkaisemman Kalmankansan aikana, ja viimeistään Tavastian palamaan! -biisin aikana sali oli muuttunut ilmastoltaan borneolaiseksi viidakoksi.

Setti oli sikäli yleisöystävällinen, että kaikkein kiivaimpien vetojen vastapainoksi oli hieman hitaampia veisuja, jotka soivat kaivatun hengähdystauon, mutta eivät laskeneet konsertin kokonaisenergiaa liikaa. Hieman rauhallisemman Masiinan jälkeen Rikkipää heitti lisää vettä kiukaalle.

Illan suurimmat yhteislaulut koettiin, kun ilmoille kajahtivat uuden levyn Dynamo ja Usko pois, sekä Stam1nan ensimmäinen hitti, Kadonneet kolme sanaa. Intesiteetti saavutti vielä huippunsa uutukaisen, black metalin kanssa flirttailevan, nimikappaleen aikana, jonka monimutkaiselta kuulostavat kuviot sujuivat livetilanteessakin vaivatta.

Encoressa yhtye tuuttasi vielä lisää vettä myllyyn aloittaen Panzerfaustilla ja päättäen aina niin toimivaan Viisi laukausta päähän -vyörytykseen

Keikka sisälsi yllättävän paljon uuden levyn kappaleita, jäihän levyn kappaleista kuulematta vain Kylmä kuuma kylmä. Oli huojennuttavaa, miten uudet biisit toimivat läpi keikan – nimittäin erinomaisesti. Vanhemmilta levyjen suhteen pelattiin ehkä hivenen varman päälle, sillä harvinaisuuksia ei kuultu.

Yhtyeen keikkatahti on kova, sillä edellisenä iltana Stam1na oli soittanut loppuunmyydyssä Lepakkomiehessä ja jatkoi seuraavan iltana vielä Nosturissa. Kova tahti ei näyttänyt verottavan jäseniä. Kaksikin soittajaa intoutui esimerkiksi crowdsurfaamaan. Ei vaikutannut rutiinilta tai leipääntyneeltä.

Stam1nan setti:

1. Rautasorkka
2. Kalmankansa
3. Tavastia palamaan!
4. Masiina
5. Rikkipää
6. Kuoliaaksi ruoskitut hevoset
7. Heikko ehkä
8. Merestä maalle
9. Dynamo
10. Usko pois
11. Kadonneet kolme sanaa
12. SLK
Encore:
13. Panzerfaust
14. Valtiaan uudet vaateet
15. Viisi laukausta päähän